Tijdelijk in de bouw
De afgelopen twee jaren met lockdowns, afgewisseld met periodes waarin er vaak wel iets kon maar toch ook weer veel niet – onder die tijd zetten de heren graag een streep. Wohrmann: ‘Wat we aan voorraad hebben moeten weggooien…’ Sprenkels: ‘En die compensatie dekt wel wat kosten, maar de rek is eruit nu.’ Liever kijken ze naar wat die tijd hen heeft opgeleverd. Saamhorigheid en meer verbondenheid in het team, noemen ze alle drie als belangrijkste winst. Medewerkers voerden allerlei extra werkzaamheden uit: schoonmaken, opruimen, opknappen. Wohrmann ging daarin met zijn team het verst. Hij besteedde de tijd die door de lockdowns vrijkwam, aan een grootschalige verbouwing van zijn hotel. De plannen en vergunningen lagen al langer klaar, maar er was nooit een goed moment voor. De bar, de entree, alle tachtig kamers kregen een nieuw uiterlijk. De uitvoering was in handen van bouwbedrijf Van Wijnen, maar ook Wohrmanns personeel ‘werkte tijdelijk in de bouw’, zoals hij het zelf zegt. Inclusief de keuken en de bediening. Dat gaf het team een enorme boost. Wohrmann kon zijn mensen houden, zijn mensen hielden werk, en samen maakten ze hun hotel weer viersterrenwaardig.