Prohuis ontwikkelt vastgoed van de toekomst

Een Rotterdamse mentaliteit en een hart voor Brabantse gezelligheid. Het team is compact, de drive groot. Hun visie is werelds, maar de relatie met klanten is vertrouwd en persoonlijk. Dat al deze waarden samen kunnen komen in één organisatie, bewijst Prohuis. Met veel plezier en passie helpt dit bedrijf ondernemers en mkb’ers aan een goed verzorgd en duurzaam gebouwd pand.

18 september 2023

In hun smaakvolle kantoor vertellen Arjan van de Graaf en Anouk Mastenbroek met verve over hun nieuwste projecten in Brabant. Neem de bedrijfsunits op bedrijventerrein Bagven Park in Breda en aan de Ecustraat in Etten-Leur. De moderne en luxe panden liggen direct naast de snelweg en zijn met het oog op de toekomst gebouwd. Arjan: ‘Veel ondernemers hebben enorm hoge energierekeningen. In een duurzaam gebouwd pand kan de energierekening nagenoeg naar nul en kun je je klimaatdoelen halen. Laatst werd ik bedankt door een ondernemer. Hij zei: “Jullie hebben mijn businesscase gered.”

De toekomst is nu

Bij de ontwikkelingen van bedrijventerreinen en -gebouwen doet Prohuis er alles aan zo klimaatvriendelijk mogelijk te werken. Ze gaan hierin verder dan de normen van de huidige wet- en regelgeving. Anouk: ‘Elk materiaal en iedere fase in het bouwproces houden we tegen het licht. Wat kan duurzamer?’ Het project Ambachtsezoom (70.000 m2), het eerste energieneutrale en aardgasvrije bedrijvenpark van Nederland, is het paradepaardje.
Arjan: ‘Wat we hier laten zien, is zijn tijd ver vooruit.’ Het project is cradle-tocradle, wat betekent dat alle bouwmaterialen 100% demontabel en herbruikbaar zijn. We reduceren de CO2 uitstoot en geven aandacht aan de biodiversiteit, door te werken met groene gevels, vogelhuisjes, insektenkasten en vlindergras. Daarnaast gebruiken we geen PVC en zijn alle installaties stekkerbaar. Ook werken we met een materialenpaspoort. Niet alleen in Nederland is Prohuis actief, ook in Marokko wordt er al jaren gewerkt aan duurzaam vastgoed en na de bouwvak 2023 wordt er gestart met een locatie van 100.000 m2 flexibel logistiek in Denemarken.

Duurzame relatie

Prohuis gaat al jaren voor een stabiele en warme relatie met zijn onderaannemers én met zijn klanten. Hierin hebben we in Willy Naessens een vaste partner gevonden als het gaat om de bouw van ons bedrijfsonroerend goed. We leggen onszelf en onze partners hoge eisen op als we het hebben over kwaliteit.
Arjan: Als je als ondernemer een pand van ons huurt of koopt, en na een paar jaar uit je jasje groeit, maken wij de droom van een groter pand werkelijkheid. We realiseren een nieuw pand of we bouwen het huidige pand uit. Soms hebben we een ander idee dat perfect past.
Wij nemen onze klant alle zorg uit handen. Ook bij de financiële component, dat voor veel ondernemers een hoofdbreker is, kunnen wij adviseren en financieren.’

Bouwgrond gezocht

De projectontwikkelaar heeft een missie: meer duurzame Prohuis-projecten opstarten. Daar is bouwgrond voor nodig. Ben jij eigenaar van een perceel of een pand dat een toekomstbestendige bestemming verdient? Neem contact op het Prohuis.

Meer over Prohuis op prohuis.nl

auteur: Lisanne de Munck
fotografie: Desiree Verstege

Dit is een advertorial. Jouw organisatie ook op nac-zaken.nl, in NAC Zaken magazine of allebei? Neem contact op met Frank Stroot op frank@trichis.nl.

 

Gekoppelde bedrijven (2)
Prohuis BV

Prohuis BV

Prohuis legt zich toe op de ontwikkeling van woningen, appartementen, kantoren, bedrijfsverzamelg...

NAC Breda

NAC Breda

De Businessclub van NAC Breda is het grootste zakelijke platform in de regio West-Brabant / Zeela...

Meer nieuws

Bundeling stapt in bij NAC Businessclub

Luuk van Dieten en Bjorn Poels bekrachtigde de samenwerking door afgelopen week in te stappen bij de NAC Businessclub.

21 november 2022

RS Sales; ''Trots dat ons concept door NAC wordt gebruikt''

Ook aankomend seizoen is RS-Sales weer verbonden met NAC. RS Mirror is gespecialiseerd in meer zichtbaarheid creëren voor organisaties, zowel online als off...

26 september 2022

‘Elke keer weer een feest om bij NAC te zijn’

Roy Kortsmit is, behalve NAC-doelman, mede-eigenaar van MOY Table Taps. Rutger Westenburg is sinds 1 januari partner bij het Centrum voor Bedrijfsopvolging. ...

19 april 2023