Het verhaal: 1989

Fotograaf Marco Magielse blikt terug op een belangrijk moment uit de NAC-geschiedenis.

29 juli 2022

Na een aantal donkere jaren in de Eerste Divisie begon eind jaren tachtig iets van herstel te gloren voor NAC. Spelers als Wanny van Gils, John Karelse, Peter Remie, Dennis van der Gijp en niet te vergeten Gerard den Haan waren onderdeel van een elftal dat langzamerhand steeds meer Bredanaars teruglokte naar het stadion aan de Beatrixstraat. Een aantal nacompetities zouden nog verliezend worden afgesloten, maar in 1993 vond de langverwachte promotie plaats, die in 1989 nog zo ver weg leek. RBC werd in de wedstrijd van deze foto met 3-0 opzijgezet, voor goedgevulde tribunes.

Voor mij als fotograaf was dit het eerste seizoen dat ik op het heilige gras mocht staan. Volslagen ontoereikend uitgerust met een beperkt cameraatje en geen idee hebbend hoe om te gaan met de lastige omstandigheden. Destijds kwam je daar nog mee weg. Het negatief raakte in de loop van de jaren en gedurende een aantal verhuizingen wat beschadigd. Zulke krasjes kun je tegenwoordig heel makkelijk weghalen, maar het geeft de foto iets extra’s. Ze passen bij de tijdgeest van 33 jaar geleden.

Fotografie en tekst: Marco Magielse


Lees verder in het nieuwe NAC Zaken magazine

 

Meer nieuws

NAC verwelkomt Sacobel Safety Products als nieuwe sponsor

Sacobel Safety Products is trotse nieuwe sponsor van NAC Breda en tekent een overeenkomst tot het einde van volgend seizoen. Eigenaar Joost Hagoort zette voo...

28 februari 2022

Jasper Hijlkema van A la Carte student Crew nieuwe sponsor van NAC Breda

“We zijn trots om onze naam te verbinden aan NAC, de Parel van het Zuiden. A la Carte is totaalleverancier op het gebied van personeel voor horeca en event...

21 augustus 2023

Linda Gelton van Renewi nieuwste lid van de NAC Businessclub!

Vanaf volgend seizoen zal Linda haar intrede doen bij de NAC Businessclub. Namens het bedrijf Renewi zal ze bij zoveel mogelijk evenementen aanwezig zijn.

23 juni 2023