Bredase ondernemers zetten zelf financiële bril op en verhuizen net voor tweede verjaardag

De Bredase ondernemers Laurens Driesser en Mervin Haans gingen op 1 januari 2020 enthousiast van start met hun bedrijf Beter Ondernemen. Aan het einde van het eerste kwartaal kreeg het bedrijf, net als iedereen, te maken met de coronapandemie. Ondanks deze tegenslag besloot het duo dat het vooruit moest kijken en verhuisde dit najaar van de Tramsingel naar de Neerloopweg, nog voor het tweejarig bestaan.

10 december 2021

Tussen de start van het bedrijf en nu, is Beter Ondernemen gegroeid van drie naar zeven medewerkers. “Ons kantoor aan de Tramsingel werd gewoonweg te klein,” vertelt Laurens Driesser.
“Door de crisis hadden we niet zoveel externe opdrachten als we wensten, maar we hebben juist dat moment benut om al onze eigen processen nog verder te verbeteren.
Onze visie is dat je in tijden van laagconjunctuur moet kijken waar je kunt investeren, zodat je er klaar voor bent zodra de economie weer aantrekt.
Dat is ook wat we onze klanten aanraden.”

Nachtrust door zekerheid

De klanten van Beter Ondernemen zijn mkb-bedrijven, waaronder de detailhandel, zakelijke dienstverleners, groothandels, webshops, horeca en sportscholen.
Mervin Haans: “Wij kunnen hen ondersteunen op administratiegebied, maar daarnaast vormen we een financieel business partner voor deze ondernemingen.
Wij voorzien ze van advies, laten zien hoe ze efficiënter kunnen werken, hoe ze beter naar hun cijfers kunnen kijken en trekken daar samen conclusies uit, waarna we nieuwe plannen kunnen maken. Door overzicht en inzicht te scheppen, willen we de onzekerheid bij ondernemers wegnemen.
Of nog beter gezegd; wij zorgen voor nachtrust! Zeker in deze onrustige periode is dat zeer wenselijk.”


Om zelf niet wakker te liggen van de onzekere stap die de oprichters van Beter Ondernemen hebben gemaakt met de aankoop van het pand aan de Neerloopweg, hebben Driesser en Haans alle stappen doorlopen die ze normaliter ook voor klanten nemen.
Verschillende scenario’s werden doorgerekend, waarbij goede, normale en slechte situaties de revue passeerden.
“We hebben dit keer dus die financiële bril voor onze eigen business opgezet,” aldus Haans.

Officiële opening

Driesser en Haans hebben elkaar leren kennen bij de businessclub van voetbalclub NAC Breda. Overwinningen moeten dan ook gevierd worden volgens de twee sportfanaten.
De officiële opening van het pand en de viering van het tweejarig bestaan van Beter Ondernemen stonden gepland op 8 december.
Driesser: “Helaas is dit niet het juiste moment voor een feestje. We mikken nu op 13 april 2022.
Om onze verhuizing en verjaardag niet ongemerkt voorbij te laten gaan, hebben we eenmalig onze eigen krant uitgebracht, ‘De Rekening Courant’.
Een ludieke manier om de bedrijven bij ons in de buurt te laten weten dat we er zijn, want we weten zeker dat we veel voor hen kunnen betekenen.”

Gekoppelde bedrijven (1)
Beter Ondernemen

Beter Ondernemen

Wij geloven erin dat een ondernemer vrij moet kunnen ondernemen. Wij ondersteunen de ondernemer a...

Meer nieuws

Nieuwe bedrijfswagenspecialisten bij Louwman Mercedes-Benz gaan voor de langetermijnrelatie in de regio

Graag stellen wij u de twee nieuwe accountmanagers voor Louwman Mercedes-Benz bedrijfswagens in Breda aan u voor: Mitchell Hack en Ard van Wijk. Deze geboren...

7 juni 2023

Het verhaal: 1989

Fotograaf Marco Magielse blikt terug op een belangrijk moment uit de NAC-geschiedenis.

29 juli 2022

360dgtl nieuwe sponsor NAC Breda

Ook 360dgtl zal dit seizoen te vinden zijn in het Rat Verlegh Stadion! “Als online marketing bureau uit Breda werken we graag met en voor bedrijven uit...

13 september 2023