Daniëlle van de Werken en Robert-Jan Hofstra buigen zich over de bal

Om goed te kunnen werken, moet je van tijd tot tijd ook ontspannen. Op de golfbaan bijvoorbeeld. NAC Zaken neemt Daniëlle van de Werken en Robert-Jan Hofstra (van respectievelijk OK Oliecentrale en zusteronderneming Catom PDM) mee naar De Haenen in Teteringen. Het wordt een gezellige middag in een fraai decor.

20 december 2021

Nooit opgeven. Twee woorden die Daniëlle van de Werken zich telkens weer inprent als ze zich over de bal buigt. Wat is die trouwens klein als je aan de afslag staat. Twee dames die op het naastgelegen pad een hond uitlaten, houden nieuwsgierig halt. Ze zien hoe de bal op de par 3-baan in elk geval in drie slagen op de green belandt. Best acceptabel voor iemand die twintig jaar geleden eens een clinic volgde en daarna nooit meer een club vasthield. Collega Robert-Jan Hofstra -iets meer ervaring- deelt een complimentje uit. En harkt hoffelijk de bunker glad die Daniëlle op de tweede hole parten speelt.

Van parabool tot horizontale lijn

De vertegenwoordigers van hoofdsponsor OK kunnen er wel om lachen. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Het is sowieso fijn om er op deze mooie herfstmiddag even tussenuit te zijn. Golfpark De Haenen ligt er fraai bij. Of de bal nu met een kunstige parabool of bijna horizontaal het kleurrijke decor doorkruist, het is Daniëlle en Robert-Jan haast om het even. Het serieuze bewaren ze voor op het werk. OK is hard op weg richting de top vijf qua hoeveelheid tankstations. Tachtig zijn het er nu, waarvan vier in Breda. Daar is ook het hoofdkantoor gevestigd, wat meteen de band met NAC verklaart. De ambitie is om jaarlijks tien tot twintig stations aan de portefeuille toe te voegen. Hoewel het meest zichtbaar, zijn de tankstations eigenlijk slechts een klein deel van de business van OK Oliecentrale. Veel groter is de zakelijke markt. Zestig tankwagens bevoorraden dagelijks grote ondernemingen, bijvoorbeeld in de transport, agrarische sector en industrie. ‘Leveren wij één dag geen diesel, dan hebben veel mensen in Nederland een probleem’, schetst Robert-Jan de afhankelijkheid. ‘Bij middelgrote klanten gaat het al gauw om een miljoen liter per jaar.’

Eigen OK-ballen

De buggy’s waarin Daniëlle en Robert-Jan -namens OK aanspreekpunten voor relaties en business partners- zich op De Haenen mogen verplaatsen, rijden op elektriciteit. Hier geen handel dus voor OK, maar het mag de pret niet drukken. ‘Het is net de Efteling’, lacht Daniëlle als ze een paar wandelaars passeren. Op de baan moet ze haar meerdere erkennen in Robert-Jan, die de eigen OK-ballen toch redelijk soepel in de holes laat verdwijnen. Het valt niet tegen voor iemand bij wie het golfen er tegenwoordig nogal eens bij inschiet vanwege zijn tennisactiviteiten en de hockey van zijn dochters.

Voor Daniëlle ligt de komende maanden een andere uitdaging te wachten, zo blijkt. Begin februari staat ze in haar woonplaats Zaltbommel voor het eerst aan de start van een marathon. Zijn overwinning op de golfbaan valt meteen in het niet, erkent Robert-Jan. ‘Zo knap als je dat kunt.’ Maar er wachten haar eerst nog veel zware trainingskilometers, antwoordt Daniëlle. Nooit opgeven, zal deze wintermaanden blijvend haar motto zijn.

Auteur: Orkun Akinci 
Fotografie: Reném Schotanus 

Lees verder in het nieuwe NAC Zaken magazine.

Gekoppelde bedrijven (2)
Golfpark de Haenen

Golfpark de Haenen

Golfpark de Haenen is een park waar genieten voorop staat. Wij bieden een aangenaam verblijf. Op ...

OK

OK

Met meer dan 85 tankstations door heel Nederland, sinds 2019 ook in Breda, voorziet OK dagelijks ...

Meer nieuws

Oktober editie NAC Zaken

Deze week mag u de nieuwe editie van het NAC Zaken Magazine weer op de mat verwachten, we wensen u veel leesplezier!

25 oktober 2023

Werk in uitvoering - 'Dit is mijn terrein, dit is mijn thuis'

De projecten van Alex Helmer zijn groots en machtig. Met indrukwekkend materieel worden bouwputten gegraven, riolering aangelegd en de mooiste straten gemaak...

14 februari 2022

Hoeks Zonwering BV breidt sponsorship uit met lidmaatschap NAC Businessclub

Hoeks Zonwering BV steunt al langere tijd NAC Maatschappelijk en breidt dit sponsorship nu uit door zich aan te sluiten bij de NAC Businessclub.

8 november 2023