Batterij Thuis sluit aan als sponsor bij NAC

De energietransitie is in volle gang maar het huidige energienet kan de transitie niet aan. Er is een enorme kloof tussen de opwekking en het verbruik van stroom. Of het nu gaat om particuliere zonnepanelen die uitvallen op zonnige dagen omdat het net het niet aankan of bedrijven die helemaal niet meer mogen terug leveren op het net, we komen stil te staan. Ook de toevoer van stroom is een probleem want hoe kan een taxibedrijf elektrisch gaan rijden als de auto’s niet snel en tegelijk kunnen laden.

07 juni 2023

Batterij Thuis

Batterij Thuis biedt zowel op de particuliere als de zakelijke markt een oplossing voor dit probleem. Door de plaatsing van een batterij wordt overtollige stroom opgeslagen om later weer te gebruiken. Een batterij kan ook extra vermogen leveren als het net de vraag naar stroom niet aan kan. Door opslag van stroom wordt de kloof tussen opwekking en verbruik kleiner en het netprobleem opgelost.

Maar is dit dan ook rendabel? Ja! Vergelijk het met de aandelenmarkt, is de vraag hoog en het aanbod laag stijgt de prijs en visa versa. Dit werkt ook zo op de dynamische energie markt, alleen is de prijs een dag van tevoren al bekend. Door stroom goedkoop in te kopen en dit vervolgens een paar uur later weer te verkopen wordt een batterij snel rendabel, zowel voor groot als kleinschalig.

Naast een expertise in energieopslag verzorgt Batterij Thuis ook de installatie van nieuwe zonne-systemen die geheel zijn voorbereid op de toekomst.

Meer nieuws

AXS Techniek is trotse sponsor van NAC Breda!

Vanaf dit seizoen zijn de medewerkers samen met de zakenpartners te vinden in de business seats van NAC. Hier zullen zij samen genieten van prachtige wedstri...

2 oktober 2023

DICE Vakpersoneel: 30 jaar supporter, nu trotse sponsor van NAC Breda!

Na een indrukwekkende periode van 30 jaar als trouwe supporter heeft DICE Vakpersoneel uit Oosterhout een mooie stap gezet. Ze zijn nu met trots officieel sp...

28 september 2023

U bent van harte uitgenodigd voor het Issue Event

NAC Breda is aanwezig, zien wij u zondag 10 april bij Jaguar Land Rover | Knook Breda op Het Issue Event?

30 maart 2022